In 2014 werd in de Koorkerk een denk-/werkgroep Woord en Tafel opgericht en de gang van zaken beschreven. Omdat het traditionele avondmaal en de connotaties daarmee verbonden voor velen vraagtekens oproept.
Vanuit de kernwoorden bevrijden, verbinden, delen, helen en gedenken werd een nieuwe opzet ontwikkeld. Het ritueel van liefde en licht, dat zich eindeloos vermenigvuldigt wanneer het wordt gedeeld. Kernmetafoor daarbij is het graan dat transformeert tot een nieuwe aar, tot brood.
Daarbij werden nieuwe eigentijdse teksten gemaakt. Die aansluiten bij het seizoen in het jaar. Rondom stilte en verstilling (winter); nieuw leven (lente); licht (zomer) en rondom gedachtenis (herfst).
Zo zijn er nu jaarlijks vier vieringen van brood en wijn/druivensap: op de avond van Witte Donderdag, in een (na)zomermaand; in de Adventsperiode en in een wintermaand. We lezen eigentijdse tafelgebeden, zingen de bijbehorende acclamaties en vormen – voor wie dat wil – een kring en delen brood en wijn als teken van liefde, leven en verbondenheid. Op de gedrukte orde van dienst staat steeds de viering en de gang van zaken beschreven.
De taakgroep denkt samen over de inhoud en draagt zorg voor de logistiek rond deze diensten.